Location

For å tinga, ring: +47 56 51 13 40

Maxi Taxi +47 93 24 98 44



Personvernerklæring Voss Taxi SA

Når du bruker Voss Taxi SA, gir du oss tilgang til opplysninger om deg. Her kan du lese hvilke opplysninger vi samler inn, hvordan vi gjør det og hva vi bruker dem til.
Her finner du informasjon om hvordan opplysninger om deg, og dine reiser behandles i våre systemer. Elektroniske spor om deg knyttet til våre tjenester er trygge hos oss, og vi vil ikke misbruke opplysningene dine. Voss Taxi SA vil behandle dine personopplysninger slik at du får en enkel og god tjeneste. Drosjeselskapet er ansvarlig for de personopplysningene som behandles.

Formål

For å kunne tilby digital bestilling, forhåndsbetaling og tilleggstjenester via vosstaxi.no og Mivai, må vi kunne lagre informasjon som regnes som personopplysninger

Gjennomføring av endringer

Vi vil i blant kunne oppdatere Voss Taxi SAs personvernerklæring for å gjenspeile endringer på nettstedet eller ved vår personvernerklæring. Ved større endringer vil vi informere om dette via vår hjemmeside, eller du informeres ved neste gangs pålogging. I særlige tilfeller vil innloggede brukere varsles direkte ved epost eller varsel på SMS.

Retningslinjer for Personvern knyttet til Mivai®-appen

For at tjenesten skal fungere optimalt, må vi samle inn og bruke noen opplysninger fra deg. Dette gjelder basisinformasjon som navn, telefonnummer og e-postadresse. Ønsker du tilgang til tilleggstjenester, kan det være nødvendig å oppgi tilleggsinformasjon, f.eks. betalingskortinformasjon (for betaling direkte i appen).

Når du laster ned Mivai®-appen og tar den i bruk, aksepterer du samtidig nedenstående vilkår:

Mivai sender deg e-post i form av ordrebekreftelser, kvitteringer, driftsmeldinger og nyhetsbrev. Du kan selv endre disse innstillingene i appen.

Voss Taxi SA beskytter alle dine persondata og oppfyller alle sider av Personopplysningloven («Lov om behandling av personopplysninger» (LOV-2000-04-14-31), sist endret pr 1 oktober 2015).

Mivai® samler automatisk inn enkelte opplysninger knyttet til maskinvaren din og programvaren din. Denne informasjonen brukes til å tilpasse tjenesten til ditt spesifikke utstyr, opprettholde kvaliteten på tjenesten, kommunisere mellom deg og sjåføren, forbedre brukeropplevelsen for deg (og andre som har tilsvarende utstyr), samt å frembringe generell statistikk for bruken av Mivai® med tanke på fremtidige produktforbedringer.

Hva lagrer vi og hvorfor

Deler av korttype og –nummer for betaling med kreditt- og bankkort: Vi lagrer ikke hele kortnummeret hos oss, men deler av det lagres når du registrerer det direkte i våre tjenester. Dette lagres i vår database slik at kunden skal kunne forhåndsbetale og hente ut sine digitale kvitteringer etter endt tur. Hvis opplysningene registreres i tredjepartsløsninger, som for eksempel ved lagring av kort via Mivai-app, henvises kunden til tredjeparts egne vilkår.

Telefonnummer: Sjåfører kan bruke telefonnummer til å ta kontakt med kunde ved henting, eller om han eller hun finner gjenglemte ting i bilen. Vi vil også bruke telefonnummer til å sende ut bekreftelser på bestillinger, eller hvis noe uforutsett har skjedd som har betydning for levering av tjenester.

For- og/eller etternavn: Lagres slik at vi kan gi bedre kundeservice om vi trenger å kontakte kunden, og for å gjøre opplevelsen på Mivai.no mer personlig.

Start- og sluttadresser for turer: Brukes til å generere digitale kvitteringer.

Dato og klokkeslett for turer kjørt: Brukes til å generere digitale kvitteringer.

Karthistorikk: For å kunne hente favorittadresser for raskere bestilling.

GPS: Ved bestilling av tur brukes GPS-signaler for å finne ut hvor kunden befinner seg (startadresse).

Utvikling av tjenester

Vi utvikler stadig våre tjenester. Når vi utvikler tilleggstjenester på Mivai.no som innebærer lagring av personopplysninger, vil vi oppdatere disse vilkårene. Oppdaterte vilkår vil til enhver tid være tilgjengelig på web.

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse.

Med personopplysning mener vi opplysninger som kan knyttes til en enkeltperson

Innstillinger for personopplysninger

Du kan begrense lagring og behandling av opplysninger om deg. Våre tjenester vil da ikke i like stor grad være tilpasset deg.

Du kan når som helst endre databehandlingen som skjer i våre apper i telefonens innstillinger. Her kan du slå av og på varslinger og åpne eller slå av sending av GPS-data til lokasjonstjeneste. Dette påvirker mulighetene til å få personaliserte tjenester og målrettede annonser.

Voss Taxi SA loggfører også data knyttet til de enkelte taxiturer.

I tillegg er det kun de opplysninger som du selv oppgir til oss gjennom appen, som lagres. Vi vil ikke be om opplysninger som vi ikke trenger for å kunne oppfylle våre forpliktelser overfor deg.

Dine personopplysninger vil ikke bli brukt til andre formål, eller bli utlevert til andre, med mindre du samtykker til slik utvidet bruk.

Dersom du velger å registrere en profil om deg selv i Mivai®-appen, vil du selv kunne se, redigere og slette de personlige opplysningene som er lagret i” Min Profil”. Du må angi brukernavn og passord for å få tilgang til disse opplysningene.

Mivai® bruker flere sikkerhetsteknologier for å beskytte dine personopplysninger mot uautorisert tilgang, bruk eller videreformidling.

Ved å kontakte oss kan du få innsyn i dine personopplysninger som er lagret hos oss

Mivai® rydder løpende i sine databaser. Opplysninger som ikke lenger er relevante, blir automatisk slettet. Ved å kontakte oss kan du kreve at dine personopplysninger som er lagret hos oss, blir slettet. I så fall tar vi kun vare på opplysninger som vi er pålagt av lov å oppbevare.

Mivai® benytter informasjonskapsler kun til å verifisere gyldig brukerkonto. Dersom du ønsker å skreddersy tjenesten til dine spesifikke formål og preferanser, kan du selv konfigurere en rekke parametere under «din profil».

Oppdaterte «Retningslinjer for personvern knyttet til Voss Taxi SA» er til enhver tid tilgjengelig på http://vosstaxi.no.

Noen av våre tjenester krever at kunden samtykker til brukervilkår på grunn av tjenestens omfang. Ved bruk av Mivai-appen må kunden godkjenne innhenting og lagring av personopplysninger ved første oppstart. På Mivai.no godkjenner kunden innhenting av personopplysninger ved å registrere seg som bruker og bruke tjenesten. Enkelte tjenester vil ikke fungere som tiltenkt uten aktivt samtykke, for eksempel stedstjenester.

Alle data kunden selv fyller inn for å bruke våre tjenester lagres i vår kundedatabase. Voss Taxi SA har ikke anledning til å bruke informasjonen ut over vårt formål. Alt krypteres for å sikre at kommunikasjonen mellom tjenestene våre er så sikkert som overhode mulig.

Vi har ikke anledning til å lagre eller samle inn informasjon ut over det vi har spesifisert i dette dokumentet. Endringer i hva vi samler inn vil bli meldt fra om på forhånd.

Vi har ingen kontroll over, eller ansvar for, tredjepartsprogramvare med tanke på personopplysninger. Vi vil ikke bruke tredjepartsløsninger som er allment kjent for å bryte personvernopplysningsloven i Norge. Vi bruker blant annet Google Maps, Vipps og DIBS. Vennligst se opplysninger om personvern i disse appene.

Hva brukes informasjonen til?

Vi jobber hele tiden for å gi deg en tilpasset og god opplevelse av Voss Taxi SA. Her er de viktigste formålene vi bruker personopplysninger til:

  • Levere tjenestene du forventer av oss
  • Spare deg for tid og arbeid
  • Forstå markedstrender og behov

Rett til innsyn, retting og sletting

Kunden har rett til å kreve innsyn i de registrerte opplysningene, samt rett til å kreve retting og sletting i henhold til personopplysningsloven. Ta kontakt på e-post for kundeservice:personvern@vosstaxi.no

Dersom kunden sletter sin profil vil også tilhørende personopplysninger slettes. Reisekvitteringer vil som følge av dette bli anonyme, slik som før opprettet profil.

Behandlingsansvarlig & Personvernombud

Voss Taxi SA har et egetpersonvernombud for å sikre en trygg og god behandling av personopplysninger. Ordningen er initiert av Datatilsynet. Du kan kontakte Voss Taxi SAs personvernombud på e-postadressen personvern@vosstaxi.no.

Hvilke regler gjelder for håndtering av personopplysninger?

Voss Taxi SA er ansvarlig for håndteringen avpersonopplysninger som samles inn ved bruk av våre tjenester. Voss Taxi SA følger personopplysningsloven i behandlingen av personopplysninger.

Når du lar oss formidle personopplysninger til andre, vil disse ha et selvstendig ansvar for videre behandling av opplysningene.

Barns personvern

Vi ønsker ikke å samle inn eller på annen måte behandle personopplysninger om barn under 16 års alder.

Hvis barn under 16 år likevel har gitt oss personopplysninger vil vi slette opplysningene så snart vi blir oppmerksomme på forholdet. Foresatte kan kontakte oss som angitt nedenfor.

Sletting av personopplysninger

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt, for eksempel gjennom regnskapsloven. Vi har omfattende rutiner for sletting og anonymisering. Du kan selv be om å få fjernet opplysninger fra din brukerprofil.

Hovedregelen er at personopplysninger lagres maksimalt i to år. Hvor fort opplysninger slettes kan variere.

Innsyn i lagrede personopplysninger

Ved ønsket innsyn i hva slags opplysninger vi har om deg, vennligst fyll ut vedlagt skjema og send dette til personvern@vosstaxi.no.

personvern skjema