Opplev Voss

Få mer ut av oppholdet ditt.

Sightseeing på Voss for 1-16 passasjerer med Voss Taxi.

 

Våre sjåfører kan vise deg de beste severdighetene her på Voss. Du kan stoppe undervegs for å besøke de ulike destinasjonene, og du bestemmer selv hvor du vil begynne å avslutte reisen.

Med Voss Taxi kan du skreddersy din egen sightseeing utflukt og gå akkurat der du vil gå i ditt eget tempo. Vi er glade for å gi forslag til ruter, men vil tilpasse ekskursjon til ønskene og interessene til deg og dine andre medreisende. Våre kjøretøyer kommer med profesjonelle og erfarne sjåfører med kjennskap til området.

Tvindefossen

Tvindefossen er den 98. høyeste fossen i Norge regnet ut i fra totalt fall. Fossen ligger ved Tvinde i Voss kommune, 12 km. nord for Voss sentrum like ved E-16. Fossen er en kjent turistattraksjon. Fossen har ett totalt fall på 110 meter hvor det lengste fallet er 85 meter. Vannet fra Tvindefossen kommer fra Kroelva og renner ut i Strandaelva.

På slutten av 1990-tallet skapte også vatnet i Tvindefossen et rykte for foryngelse og gjenoppliving av seksuell styrke som gjorde det til et av de viktigste naturlige turistattraksjonene i Vest-Norge, med så mange som 200 000 mennesker i året fra USA, Japan og Russland besøker og fyller containere med vannet. På et tidspunkt var det Norges niende mest besøkte naturlige attraksjon, med 272 000 besøkende

Skjervsfossen

Skjervsfossen er en foss i Granvin kommune i Hordaland. Den ligger ved Skjervet, omtrent midt mellom Granvin og VossRiksvei 13 passerer på avsatsen mellom fossens øvre og nedre fall. R13 er en av Norges viktigste turist veier.

Fossen ligger 15 kilometer fra Voss sentrum, men pass på å ta gamle veien og ikke tunnelen! Skjervefossen er en tvillingfoss i elva Storelvi med en total høyde på 125 meter. Den øvre delen er den mest imponerende med et vertikal fall på 60 meter.

Bordalsgjelet

Bordalsgjelet er en spektakulær naturattraksjon i gangavstand frå sentrum. Det djupe og dramatiske Bordalsgjelet er tilrettelagt for publikum med, utsiktspunkt og benker.

Når det ikke er snø og is er det òg en tilrettelagt sti du kan følge innover gjelet. Her får du god utsikt til de fantastiske jettegrytene som is og elven har formet gjennom årtusen, men hugs, for din egen sikkerhet: Hold deg til de merkede stiene!

Mølstertunet

Voss Folkemuseum ble grunnlagt i 1917. Museets første oppgåve var å kjøpe gårdstun på Mølster, som i dag er en av tre autentiske gårdstun som eies og konservert av museet. I disse tre gårdstun er alle bygningene fortsatt plassert akkurat der de var da folk bodde der.

På Mølster gård, som lett kan sees i åssiden ovenfor Vossevangen, er det en nyere museums bygning, hvor permanente og midlertidige utstillinger gir den besøkende større kunnskap om den lokale kulturen. Det er og en museumsbutikk, og om sommeren har de vanligvis høner og sauer på gården. Det er mulig å nå museet til fots eller med bil.

Sightseeing priser 2024


Mandag - Fredag

 

1-4 personer opp til 1 time: NOK 850

5-6 personer opp til 1 time: NOK 950

7-8 personer opp til 1 time: NOK 1050

9-16 personer opp til 1 time: NOK 1100

 

Lørdag - Søndag


1-4 personer opp til 1 time: NOK 935.

5-6 personer opp til 1 time: NOK 1045

7-8 personer opp til 1 time: NOK 1155

9-16 personer opp til 1 time: NOK 1210


 

Eventuelle bompenger kommer i tillegg.

Sightseeing bør bestilles minst 1 dag i forveien for å sikre tilgjengelighet. For mer informasjon og bestilling, vennligst kontakt oss på e-post eller telefon.

 

Voss Taxi

Uttrågata 19

Tlf: +47 56 51 13 40

Maxi-Taxi: +47 93 24 98 44

post@vosstaxi.no

www.vosstaxi.no 

 

 

Nb! Vennligst gi oss beskjed på forhånd om eventuelle preferanser, for eksempel barneseter, spesielle behov, rullestol, engelsktalende sjåfør etc.